Porti de garaj

Porți de garaj tip rulou

Porțile de garaj tip rulou sunt o opțiune populară deoarece sunt compacte, ușor de folosit și pot economisi spațiu. Acestea sunt fabricate dintr-o lamelă de oțel galvanizat sau aluminiu, care este rulată pe un tambur situat în partea de sus a porții. Când porțile sunt ridicate, lamela se răsucește în jurul tamburului și se fixează în partea de sus a ușii.

Porțile de garaj tip rulou pot fi acționate manual cu o manivelă sau automatizate, utilizând un motor electric. Atunci când sunt automatizate, acestea pot fi deschise și închise cu o telecomandă, o tastatură sau un dispozitiv mobil.

Aceste porți pot fi montate atât în interiorul, cât și în exteriorul garajului și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și culori, pentru a se potrivi cu aspectul și stilul casei. Ele oferă un nivel ridicat de securitate, deoarece sunt construite din materiale rezistente și pot fi echipate cu sisteme de blocare avansate.

Porți de garaj secționale

Porțile de garaj sectionale sunt un tip popular de uși de garaj care se ridică vertical în sus și în jos, într-un traseu de ghidare pe o structură metalică. Acestea sunt alcătuite din mai multe panouri, de obicei din oțel sau aluminiu, care sunt unite prin articulații și care se deplasează pe ghidaje pentru a se ridica și coborî.

Aceste panouri sunt proiectate pentru a se potrivi cu dimensiunile exacte ale deschiderii de garaj, astfel încât să fie posibilă obținerea unei etanșări complete a acesteia. Când porțile sunt închise, ele se potrivește cu o etanșare pe marginea inferioară și laterală a deschiderii de garaj, ceea ce ajută la prevenirea intrării aerului rece sau a apei.

În plus, acestea sunt disponibile într-o gamă largă de culori și finisaje, oferind proprietarilor posibilitatea de a alege un aspect care să se potrivească cu designul casei lor. De asemenea, acestea pot fi echipate cu accesorii suplimentare, cum ar fi ferestre, uși, lumini și deschizători de uși automatice, pentru a facilita accesul în garaj.

Avantajul major al porților de garaj sectionale este faptul că acestea ocupă foarte puțin spațiu și sunt potrivite pentru garaje cu un plafon mai scăzut. De asemenea, ele oferă o izolare termică și fonică mai bună decât alte tipuri de uși de garaj, datorită designului lor cu mai multe straturi.